Μια συνταγή για ένα απλό γρήγορο εύκολο και λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ τυριά και μπέικον

Loading...

Μια συνταγή για ένα απλό γρήγορο εύκολο και λαχταριστό σουφλέ με ψωμί το τόστ, μπέικον μανιτάρια και τυριά για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί του τόστ
  • 6 φέτες μπέικον *
  • 3 αβγά
  • 10 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες [προαιρετικά]
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο γκούντα ή έμενταλ
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κέτσαπ

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε σε τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Αλείφετε τις φέτες με το βούτυρο και από τις δύο πλευρές αφού αφαιρέσετε την κόρα.
  2. Κόβετε την κάθε φέτα στα τέσσερα, στρώνετε με το μισό ψωμί ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ, ρίχνετε από πάνω το μείγμα με το μπέικον τα μανιτάρια και το μισό τυρί. Στρώνετε το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
  3. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, το γάλα, την μουστάρδα και το κέτσαπ και τα περιχύνετε πάνω στο ψωμί. Ψήνετε για 1/2 ώρα η και λιγότερο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε ή και να προσθέσετε ζαμπόν αντί για σκέτο μπέικον…

loading...