Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με σέλινο Αυτό το πιάτο είναι κλασικό, νόστιμο και γιορτινό!

Loading...

Αυτό το πιάτο είναι κλασικό, νόστιμο και γιορτινό!

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο με τα φύλλα του
  • 1 σελινόριζα μικρή
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 Knorr σπιτικό μουκέτο μυρωδικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο ζωμό από το βραστό μας

Ξεκινάμε!
1Σε μία κατσαρόλα με νερό βάλε το κομμένο σέλινο και άστο να αχνίσει.

2Καθάρισε και κόψε σε κύβους τα καρότα, το κρεμμύδι και μια φέτα σελινόριζα.

3Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια σόταρε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα και μετά βάλε και το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό στο τηγάνι για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τα αδειάζεις στην κατσαρόλα με το σέλινο που αχνίζει.

4Πρόσθεσε τώρα τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο νερό και τον Knorr σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών, ανακάτεψέ τα και άστα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.

5Πάμε στο αυγολέμονο τώρα! Σε ένα ποτήρι βάλε λίγο κρύο νερό και διάλυσε το αλεύρι. Πάρε 2-3 μεγάλες κουταλιές από το ζωμό και ρίξτες σε ένα κατσαρόλι.

6Σε ένα μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπα τα με έναν αυγοδάρτη. Μόλις δέσουν, πρόσθεσε σιγά σιγά το αλευρόνερο και συνέχισε να ανακατεύεις. Στη συνέχεια βάζεις αλάτι και πιπέρι, στίβεις ένα λεμόνι και ρίχνεις στο μείγμα με τα αυγά τον ζωμό που έχεις κρατήσει από το κρέας ενώ παράλληλα συνεχίζεις να ανακατεύεις απαλά για να μην κόψει το αυγολέμονο.

7Βάλε τώρα το αυγολέμονο στη φωτιά και ανακάτεψέ το μέχρι να πήξει. Ρίξε τώρα τη σάλτσα στο χοιρινό και το Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

loading...