Τυροκαυτερή απ’ τις Μηλιές Λέσβου

Loading...

Υλικά συνταγής

½ κ. φέτα αλμυρή, τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 καυτερές πιπεριές τριμμένες
1½ κουταλάκι γλυκού ξύδι
λίγο κονιάκ, λίγο πιπέρι, άνηθος ψιλοκομμένος
ΕκτέλεσησυνταγήςΑναμιγνύουμε τη φέτα με το λάδι ώστε να δέσουν καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα χτυπάμε στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα και κατόπιν σερβίρουμε.
Συμβουλή

Αν προκύψει η τυροκαυτερή μας να είναι περισσότερο καυτερή από όσο αντέχουμε, τρίβουμε ντομάτα (όση θέλουμε) και ανακατεύουμε με το μείγμα της τυροκαυτερής.
Λίγα λόγια για τη συνταγή

Σύμφωνα με το lesvoskitchen.gr, απ’ όπου η συνταγή της Μαριάννας που αναδημοσιεύουμε, υπάρχει μία παραλλαγή στην παρασκευή «τυροκαυτερής» όπου ψήνουμε για λίγα λεπτά τις πιπεριές στο φούρνο. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις ανακατεύουμε με λαδόξιδ. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Κατόπιν ανακατεύουμε με τη φέτα.
Tags

κοπανιστή, ντιπ και αλείμματα, τυρί, χτυπητή

loading...