Μοσχάρι Μπον Φιλέ στο φούρνο με πατάτες και γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Loading...

Μοσχάρι Μπον Φιλέ στο φούρνο με πατάτες και γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:1,5 ώρα, Κόστος:15 €

ΥΛΙΚΑ :
4 φιλέτα μοσχαρίσια Bonne fillet
8 πατάτες
1 σακούλα ψησίματος
2 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτήρι νερό στο ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά τα μοσχαρίσια φιλέτα και τα βάζουμε μέσα σε μια σακούλα ψησίματος. Στη συνέχεια καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε κι αυτές μέσα στη σακούλα μαζί με τα φιλέτα.

Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο σέϊκερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό των πορτοκαλιών και του λεμονιού, το γλυκό του κουταλιού σταφύλι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακινούμε για να αναμιχθούν όλα τα υλικά και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που φτιάξαμε τα φιλέτα και τις πατάτες.

Κλείνουμε τη σακούλα με το ειδικό κλιπ, αφήνοντας χώρο στη σακούλα για να ψηθεί το φαγητό και τρυπάμε το πάνω μέρος της με ένα πιρούνι, ώστε να βγαίνει ο ατμός.

Βάζουμε τη σακούλα μέσα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει πιο πριν, ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1.5 ώρα.

loading...