ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ Όταν μιλάμε για γλυκά του κουταλιού, το κυδώνι είναι το παραδοσιακότερο όλων

Loading...

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ Όταν μιλάμε για γλυκά του κουταλιού, το κυδώνι είναι το παραδοσιακότερο όλων

Υλικά:

  • 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1/2 φλ.τσ. ασπρισμένα αμύγδαλα ( προαιρετικά )
  • 2 βανίλιες ή 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα σπόρια τους. Κόβουμε την σάρκα τους σε λεπτά μπαστουνάκια ή εναλλακτικά την τρίβουμε στον τρίφτη. Το υλικό που θα προκύψει πρέπει να ζυγίζει 1 κιλό.
  2. Βάζουμε τα μπαστουνάκια κυδωνιού σε μια λεκάνη με νερό και τη μισή ποσότητα από το χυμό του λεμονιού ώστε να μη μαυρίσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά και ταυτόχρονα ξαφρίζουμε το γλυκό μας.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες περίπου ώστε να σταθεί το γλυκό.
  5. Την επόμενη μέρα βράζουμε πάλι το γλυκό μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά προσθέτουμε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα, τα αμύγδαλα ( αν χρησιμοποιούμε ) και τον υπόλοιπο χυμό από το λεμόνι.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και έπειτα το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει.
loading...