Loading...

Υλικά συνταγής

400 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
1 με 1/2 πακέτο πτι μπερ
λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές λικέρ για τα μπισκότα
Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή φτιάχνετε σπιτική σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Αναμειγνύετε το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα.
Απλώνετε τη μισή ποσότητα από της φράουλες σε μια στρώση πάνω απ’ τα μπισκότα. Ραντίζετε με λίγο λικέρ. Περιχύνετε τις φράουλες με το 1 ποτήρι κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

Επαναλμβάνετε για άλλη μια φορά τη διαδικάσια βάζοντας πρώτα μια στρώση πτι μπερ, έπειτα την υπόλοιπη ποσότητα φράουλες και τέλος το δεύτερο ποτήρι με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτετε την επιφάνεια με μπισκότα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Λάμπρο Φ. για τη συνταγή του.

Συνταγές I COOK GREEK

loading...