Loading...

Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο σε κομμάτια, χωρίς το δέρμα του
1 μέτριο κρεμμύδι σε κομματάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3-4 κούπες λιωμένη ντομάτα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
500 γρ χοντρό κριθαράκι
500 γρ κεφαλοτύρι σκληρό και πικάντικο κομμένο σε καρέ
Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1 1) Τσιγαρίζω ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτω το κοτόπουλο και το μπαχάρι.

Βήμα 2 2) Όταν πάρει λίγο χρώμα, ρίχνω την ντομάτα και χαμηλώνω το μάτι.

Βήμα 3 3) Αφήνω να ψηθεί το κοτόπουλο, να έχει αρκετό ζουμί.
Βήμα 4 4) Στο μεταξύ, τσιγαρίζω το κριθαράκι σε λίγο λάδι, μέχρι να γυαλίσει και να ξεροψηθούν μερικά σπυράκια.
Βήμα 5 5) Βάζω σε ταψί το κοτόπουλο, πρέπει να έχει αρκετό ζουμί και προσθέτω το τσιγαρισμένο κριθαράκι. Προσθέτω και ζεστό νερό. Ανακατεύω καλά και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
Βήμα 6 6) Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω να πάει παντού. Αν χρειάζεται προσθέτω νερό, ως να ψηθεί το κριθαράκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας!!! Με το τσιγάρισμα, το κριθαράκι ΔΕΝ λασπώνει με τίποτα!!!a

loading...