Loading...

Υλικά
3 σοκολάτες κουβετούρα των 125 γραμ

3 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο
250 γρ.καρύδα
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1και 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη την άχνη.
τις βανίλιες και την καρύδα .[ολα μαζί ]
Με το χέρι πλάθουμε η στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στρωμένο και τα ψήνουμε ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά προσοχή μην αρπάξουν .
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε σε κατσαρολίτσα σε Μπεν Μαρί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες με το καλαμποκέλαιο.

Παίρνουμε τα μπαλάκια καρύδας και με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Τα τοποθετούμε πάλι επάνω σε λαδόχαρτο να κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο.
Είναι πολύ όμορφα σε γεύση !!! Καλή επιτυχία !!!
Σημείωση
Μπορούμε να αποφύγουμε το ψήσιμο και να τα αφήσουμε μόνο να παγώσουν καλά και να τα βουτήξουμε στην λιωμένη σοκολάτα .Με το ψήσιμο γίνονται λίγο πιο τραγανά .

loading...