ΓΛΥΚΑ

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες μου Γίνονται καταπληκτικοί και πεντανόστιμοι!! Δοκιμάστε τους και θα εντυπωσιαστείτε!!!

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες μου Γίνονται καταπληκτικοί και πεντανόστιμοι!! Δοκιμάστε τους και θα εντυπωσιαστείτε!!!

ΥΛΙΚΑ

Loading...
  • 125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου*
  • 125 γρ. φυτίνη ή μινερβίνη σε θερμοκρασία δωματίου*
  • 320 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος (αιγοπρόβειο) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
  • 2 φακελάκια φυσική βανίλια σε σκόνη Vahiné
  • 1 κιλό & 1/2 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
  • 500 γρ. άχνη για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε στο multi τα ασπρισμένα αμύγδαλα (υπάρχουν έτοιμα ξεφλουδισμένα) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Χωρίς λιπαρή ουσία ή με ελάχιστο βούτυρο τα καβουρδίζουμε έως ότου πάρουν ένα ελαφρώς καστανό χρώμα.
Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα τρία είδη βουτύρου με την άχνη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν με το εξάρτημα Κ (ή φτερό).
Προσθέτουμε το λικέρ, τη σόδα, τις βανίλιες και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ύστερα, προσθέτουμε τα κομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλεύρι σιγά-σιγά.
Τέλος, αλλάζουμε το εξάρτημα στο μίξερ, βάζοντας τα εξαρτήματα για ζύμωμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι.
Εάν το μίξερ είναι δυνατό, οι κουραμπιέδες μπορούν να ζυμωθούν μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη.

Εάν όχι, από τη στιγμή που το μίξερ θα αρχίσει να “ζορίζεται” να ζυμώσει τότε αναλαμβάνουν τα …χεράκια μας και τελειώνουν το ζύμωμα.
Οι κουραμπιέδες ζυμώνονται έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Τους πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε (προσωπικά κάνω διάφορα σχήματα όπως μπαλίτσες, μισοφέγγαρα αλλά και με κουπ πάτ).
Τους βάζουμε σε λαμαρίνες φούρνου και τους ψήνουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη.

TIPS
* Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Βιτάμ & την Φυτίνη με 250 γρ. βούτυρο αγελάδος.
** Εάν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ή κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Έτσι κι αλλιώς το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά για να δούμε μήπως τυχόν δεν χρειαστεί όλο (κάτι που συμβαίνει σπάνια).

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top

Στηρίξτε μας με ενα LIKE