ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς Φαρσάλων για ακόμη μια φορά… ποιό καραμελωμένο δεν γίνεται 😍😍

Χαλβάς Φαρσάλων για ακόμη μια φορά…
ποιό καραμελωμένο δεν γίνεται 😍😍

Υλικά
1 μέτριο ταψί
1 κούπα λιωμένο ζωικό βούτυρο
2 κούπες νισεστέ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα αμύγδαλα αποφλοιωμένα και καβουρντισμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
ζάχαρη για πασπάλισμα

Loading...

Οδηγίες

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα 4 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρντιστεί καλά σε δυνατό μάτι.
Με προσοχή, διότι η καραμέλα θα είναι καυτή, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μίγμα από τη λεκάνη και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα, χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβώλους.
Τέλος, ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο νισεστέ.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη.
Το ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι η πασπαλισμένη ζάχαρη να σχηματίσει κρούστα, περίπου 15 λεπτά.
Χαλβάς σαπουνέ με την, καθοριστικής σημασίας, παρέμβαση της καλής μου φίλης Έφης για προσθήκη βουτύρου αντί λαδιού. Το βούτυρο έκανε όλη τη διαφορά στη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βούτυρο και μόνο!!!foto Giorgos Georgia Papakyritsis

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top

Στηρίξτε μας με ενα LIKE