ΑΛΜΥΡΑ

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ 👌

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ 👌

Υλικά για τη ζύμη:

Loading...
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
  • 350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιπλέον:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη
Μέθοδος
Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής:
Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.

Για τη γέμιση τώρα:

Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά!!!Garyfalia Pogka

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top

Στηρίξτε μας με ενα LIKE