ΓΛΥΚΑ

Γιαννιωτικο,με η χωρις σοκολατα!!Η επιλογη ειναι δικη σας!!

Γιαννιωτικο,με η χωρις σοκολατα!!Η επιλογη ειναι δικη σας!!

1πακέτο κανταίφι 450 γραμ.
1 πακέτο φύλλα κρούστας 450 γραμ.
500 γρ. βούτυρο

Loading...

Για την γέμιση
400 γραμ. καρύδια κοπανισμένα
2 Κουταλίες ζάχαρη
2 Βανίλιες
1 Κουταλάκια κανέλα μια κουβερτουρα γαλακτος αν θελουμε να τα κανουμε με επικαλιψη σοκολατας..

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 15 λεπτά, εκτός τον χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει το σιρόπι αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και ξεμαλιάζουμε το κανταίφι.

Φτιάχνουμε την γέμιση για το Γιαννιώτικο προσθέτοντας όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατέυουμε μέσα σε μια λεκάνη.
Παίρνουμε 2 ή 3 φύλλα μαζί και τα βουτυρώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του φύλλου απο την στενή πλευρά το κανταίφι.
Πάνω απο το κανταίφι ρίχνουμε την γέμιση για το Γιαννιώτικο και τυλίγουμε σε ρολό, προσεκτικά απο την στενή πλευρά του φύλλου.
Φτιάχνουμε ένα στενόμακρο ρολό και κόβουμε σε 3 ή 4 ίσα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί,δίχως να ακουμπάνε μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε απο επάνω με μπόλικο βούτυρο το Γιαννιώτικο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε το γλυκό απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο χλιαρό γλυκό και αφήνουμε να σοροπιαστή, για 15 λεπτά.
Έπειτα τα γυρνάμε 15 λεπτά απο την άλλη πλευρά, για να σοροπιαστούν και απο τις 2 πλευρές.
Όταν περάσει το 15 λεπτό,τότε τα γυρνάμε στην σωστή πλευρά και αφήνουμε να ρουφίξουν όλο το σιρόπι. Τα συντηρούμε εκτός ψυγείου. Καλή επιτυχία
{λιωνουμε την κουβερτουρα στα μικροκιματα με μια κουταλια βουτηρο και βουταμε το γλυκο μας μεσα στην σοκολατα για να τα κανουμε σοκολατενια..}
‎Kostas Ilias‎

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top

Στηρίξτε μας με ενα LIKE