ΑΛΜΥΡΑ

Ψωμάκι από τα χεράκια μας ,ότι πιο καλύτερο !!!

Ψωμάκι από τα χεράκια μας ,ότι πιο καλύτερο !!!

Υλικά

Loading...

1 κιλό αλεύρι για ολες τις χρησεις
μισο κιλό αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
νερό χλιαρό οσο παρει να γινει μια ζυμη μαλακια που να μην κολλαει στα χερια
σουσάμι

Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το νερο και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε λίγο λίγο το νερο.
Ζυμώνετε πολύ καλά.
Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Οταν φουσκωσει χωρίζετε το ζυμάρι σε 3 καρβελακια και το στρώνετε σε 3 φόρμες
.Βρεχετε με λιγο νερακι την επιφανεια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Το αφηνετε σε ζεστο μερος για 20 λεπτα ακομη για να ξαναφουσκωσει και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτα περίπου.
Mina Papa

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top