ΑΛΜΥΡΑ

Χωριάτικο σπιτικό φύλλο ΠΕΡΕΚ…

Χωριάτικο σπιτικό φύλλο ΠΕΡΕΚ…

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΕΡΕΚ

Loading...

– 1 κιλό αλεύρι
– 600 ml νερό
– 10 γρ. αλάτι
– ½ φλιτζάνι ελληνικού καφέ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνουμε πρώτα τα φύλλα: Σε λεκάνη, βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, το νερό και το λάδι, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Έπειτα, το αφήνουμε να ξεκουραστεί, σκεπάζοντάς το με ολοκάθαρο βαμβακερό ύφασμα για 60 λεπτά περίπου. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, ανοίγουμε το περέκ σε αλευρωμένο τραπέζι με τη βοήθεια ενός πλάστη. Για να μην κολλάει το φύλλο, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, όσο χρειάζεται. Στο επόμενο στάδιο ψήνουμε τα φύλλα περέκ στο τζάκι, στο σατς, προσεχτικά και από τις δύο μεριές ή στο τεπανγιάνκη. Να σημειώσουμε ότι τα φύλλα περέκ διατηρούνται σε δροσερό μέρος για 1 περίπου χρόνο.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top