ΓΛΥΚΑ

Σιροπιαστή αφράτη καρυδόπιτα με κακάο που την τρως και θυμίζει μαμά!

Σιροπιαστή αφράτη καρυδόπιτα με κακάο που την τρως και θυμίζει μαμά!

Υλικά
20 κομμάτια

Loading...
  • 8 αβγά
  • 4-5 κουταλιές γεμάτες κακάο (ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε)
  • 8 κουταλιές φρυγανιά
  • 8 κουταλιές καρύδια τριμμένα
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι κανέλα
  • 1,5 κουταλάκι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ κακάο-καρύδια-φρυγανιά-κανέλα-γαρύφαλλο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να “αφρατέψει” αρκετά.
Ρίχνουμε στους κρόκους το μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο άλλο μείγμα ανακατεύοντας με το κουτάλι από κάτω προς τα πάνω (και όχι γύρω-γύρω) για να μείνει η ζύμη μας αφράτη.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, σε μέτριο ταψί, για 1 ώρα περίπου. Προσοχή μην ανοίξετε το φούρνο πιο πριν γιατί ενδέχεται να “πέσει” η ζύμη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι (να πάρει 1-2 βράσεις). Μόλις κρυώσει το γλυκό μας το σιροπιάζουμε και καλή μας όρεξη!!

Παραδοσιακή, σιροπιαστή, αφράτη καρυδόπιτα με κακάο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήνουμε την καρυδόπιτα μέσα στο ταψί με το σιρόπι της γιατί αν τη βάλουμε σε πιατέλα θα “πέσει” το σιρόπι και από πάνω θα στεγνώσει.Η συνταγή είναι από το παλιό τετράδιο της μαμάς…cookpad.com

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top