ΑΛΜΥΡΑ

Ένα νόστιμο σουφλέ με γεύση διαφορετική απο τις συνηθισμένες, είναι το σουφλέ θαλασσινών με μπεσαμέλ…

Ένα νόστιμο σουφλέ με γεύση διαφορετική απο τις συνηθισμένες, είναι το σουφλέ θαλασσινών με μπεσαμέλ…

Ένα εύκολο και νόστιμο σουφλέ θαλασσινών, που το σερβίρετε ζεστό και το απολαμβάνετε στο Κυριακάτικο τραπέζι.

Loading...

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μπεσαμέλ σπιτική
  • 400 γρ. γαρίδες μικρές αποφλοιωμένες
  • 200 γρ. μπακαλιάρο βραστό χωρίς κόκκαλο
  • 3 πλοκάμια χταπόδι βραστό
  • 200 γρ. κοκκινόψαρο βραστό
  • 2 καλαμαράκια
  • 150 γρ. μύδια ψύχα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα ψαρικά μαζί. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι και αφού μισοκρυώσουν, με τα δάχτυλά μας ξεψαχνίζουμε τα ψάρια (πετάμε τα κόκκαλα) και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια αλλά και τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Μέσα στο μπολ με τα ψαρικά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τη μπεσαμέλ και ανακατεύομε απαλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόφουρνο περίπου για μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε το φούρνο. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό μέσα στο πυρέξ και γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία
Διαμάντω Γιαννάκου

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top