Uncategorized

Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο η συνταγη ειναι της γιαγιας μου..

Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο

Υλικά

Loading...
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1+1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • μπόλικη κανέλα
  • κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top