Uncategorized

Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο η συνταγη ειναι της γιαγιας μου..

Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο

Υλικά

Loading...
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1+1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • μπόλικη κανέλα
  • κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top