ΑΛΜΥΡΑ

Πεντανοστιμα στριφτα Τυροκούλουρα ειναι τελεια και τραγανα.

Πεντανοστιμα στριφτα Τυροκούλουρα ειναι τελεια και τραγανα.

Για 12 κομμάτια:
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. Ανθότυρο λιωμένο
200 γρ. Φέτα τριμμένη
3 αυγά
Σουσάμι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Loading...

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά και τα 2 αυγά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας, πάνω στην μεμβράνη της και κόβουμε κάθε φύλλο στα 6. Απλώνουμε το μίγμα κατά μήκος της κάθε λωρίδας.
Εγώ έκοψα το ένα φύλλο κατά μήκος και έφτιαξα τα σαλιγκαράκιακαι το άλλο στο πλάτος για τα τυροκούλουρα.

Βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό, τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε ελαφρά να κολλήσουν. Τυλίγουμε τα πιο μακριά ρολά σε σαλιγκαράκια και τα άλλα σε κουλούρια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το τρίτο αυγό που έχουμε χτυπήσει με μια κουταλιά νερό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 λεπτά περίπου.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top