ΑΛΜΥΡΑ

Όπως τις έφτιαχνε η γιαγιάκα μου και ήταν οι νοστιμότερες χυλωμένες φακές!!

Όπως τις έφτιαχνε η γιαγιάκα μου και ήταν οι νοστιμότερες χυλωμένες φακές!!!

Υλικά

Loading...
  • 1/2 κιλό φακές [προτιμώ Agrino]
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4 χοντροκομμένα λιώνουν
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες…
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ κύκνο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • αλάτι -πιπέρι
  • Ξύδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές .
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό .
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε στην αρχή για 1/2 ώρα
Προσθέτουμε και το λάδι .Δυναμώνουμε την φωτιά για να χυλώσουν προσέχοντας αν τελειώσει το ζουμί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό
Σερβίρουμε με αντζούγιες και ελίτσες

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top