Uncategorized

Μια πανεύκολη συνταγή για Μια πίτα με απ’όλα!

Μια πανεύκολη συνταγή για Μια πίτα με απ’όλα!

Τι κάνει κανείς όταν έχει λίγα απ’ όλα αλλά τίποτα αρκετό για να γεμίσει από μόνο του μια πίτα; Τα ανακατεύει όλα και τα δένει με μια «αλευρόκρεμα»! Το αποτέλεσμα αρέσει και εξαφανίζεται αμέσως.

Loading...

Υλικά:

1 δόση ζύμης της εύκολης τυρόπιτας

Γέμιση:

1 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
3 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
Ελάχιστο αλάτι (έχουν τα τυριά και το αλλαντικό)
Πιπέρι
½ -1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κούπα ξινομυζήθρα (ή φέτα σε τρίμματα)
1 κούπα γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
1 κούπα μανιτάρια σε φετούλες
8-10 φέτες καπνιστής γαλοπούλας κομμένες σε καρεδάκια
1 κούπα λωρίδες πιπεριάς (είχα μόνο πορτοκαλί σήμερα, αλλά ταιριάζει οποιαδήποτε ή ανακατεμένες)

Για την επικάλυψη:

2-3 κουταλιές γάλα και 2-3 σουσάμι αποφλοιωμένο

Επί το έργον :

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βάζουμε το γάλα με το λάδι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν. Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό. Μόλις το γάλα πάρει βράση , αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά .

Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και την αδειάζουμε σε μια μεγαλύτερη λεκανίτσα , ώστε και να χωρέσουν και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.

Προσθέτουμε τα τυριά , το αλλαντικό, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τη μισή ζύμη σε πυρέξ ή άλλο σκεύος (με τον τρόπο που περιγράφω στην τυρόπιτα) , και απλώνουμε τη γέμιση. Από πάνω σκορπούμε τις λωρίδες της πιπεριάς.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη αφού την ανοίξουμε σε φύλλο με πλάστη ή με το χέρι.Αλείφουμε με το γάλα την επιφάνεια και σκορπάμε το σουσάμι.

Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Παρατηρήσεις:

1)Το χειμώνα που βρίσκω απάκι, το προτιμώ αντί της γαλοπούλας στη γέμιση. Γενικά, πηγαίνει καπνιστό αλλαντικό και το απάκι είναι ιδανικό. Βάζω περίπου 100 γραμμάρια. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε απομεινάρια βραστού ή ψητού κοτόπουλου . Επίσης χρησιμοποιώ μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα) που τα περνάω πρώτα από το τηγάνι με λίγο λάδι.

2) Στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε αυγό, αλλά εγώ το αποφεύγω και δεν φαίνεται να έχει διαφορά.

3)Χρησιμοποιώ το κλασικό οβάλ πυρέξ με διαστάσεις 33×23, ή στρογγυλό ταψί 32 -34 νούμερο (ανάλογα πόσο παχύ θέλω το φύλλο).cretangastronomy.gr

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top