ΓΛΥΚΑ

Εξαιρετική συνταγή για Ραβανί απλό, πεντανόστιμο!!!

Εξαιρετική συνταγή για Ραβανί απλό, πεντανόστιμο!!!

Ήρθε ξανά ο καιρός της και η μητέρα έχει την συνταγή! Δεν θα πω τίποτα άλλο!

Loading...

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πορτοκάλια
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
  • μισό φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γραμ. αμύγδαλο τριμμένο (πούδρα)
  • 1 φλ. ζάχαρη

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • Φλούδες ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
  4. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
  5. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
  7. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Καλή επιτυχία!

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top