ΑΛΜΥΡΑ

Ένα τυρόψωμο, μα τι τυρόψωμο!, όπως το ετοίμαζε η «Γιαγιά μας»

Για όλη την οικογένεια ,ένα πεντανόστιμο κολατσιό για το σχολείο ή την δουλειά σας.

Υλικά:

Loading...
  • ¼ του μικρού κουταλιού μαγιά μπύρας
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια νερό
  • λίγο αλάτι.

Γέμιση

  • ½ κιλό τυρί
  • 250 γραμ. βούτυρο

Πληροφορίες για το μαγείρεμα:

Διαλύω τη μαγιά στο νερό, ρίχνω αλατάκι ,το υπόλοιπο νερό το αλεύρι τα ανακατεύω και κάνω το ζυμάρι . Το κόβω σε μπαλάκια. Έχω σε ένα μπολ το βούτυρο λιωμένο. Παίρνω μια μπάλα την ανοίγω στο χέρι μου γύρω στους 35 πόντους , βάζω στο κέντρο λίγο από τη γέμιση , το κλείνω στις άκρες , και το τοποθετώ στο ταψί , βάζοντας στη βάση του ταψιού την επιφάνεια που ενώσαμε.
Την πατούμε με το χέρι και την απλώνουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού . Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης και τη γέμιση με φέτα ή (και ανθότυρο). Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Τα βγάζω τα ραντίζω με λίγο νερό και τα σκεπάζω με πετσέτα για 10 λεπτά και είναι έτοιμα.
Η συνταγή είναι παραδοσιακή και τρόπος προέλευσης Σαρακατσάνικα .Οι Ανατολικορουμελιώτες το λένε «Ντούτ Μάνικο».
Ευγενική χορηγία του emthrace.org στο babyradio

πηγη deskastoria.blogspot.gr

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top