ΑΛΜΥΡΑ

Είπαμε μελιτζάνες ακόμη έχουμε, κάνουμε τουρσί και έχουμε υπέροχο μεδεδάκι για το ουζάκι μας αλλά και για όλο το χειμώνα.

Είπαμε μελιτζάνες ακόμη έχουμε, κάνουμε τουρσί και έχουμε υπέροχο μεδεδάκι για το ουζάκι μας αλλά και για όλο το χειμώνα.

Υλικά
1 κιλό μελιτζανάκι από το μικρό και γερό
20 κλαράκια τρυφερό σέλινο
4-5 καρότα καλά ψιλοκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
μερικά φιλλαράκια απ’το σέλινο, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι κόκκινο(κατά βούληση)
λάδι, ξύδι (δυνατό)
λίγες σταγόνες λεμόνι

Loading...

Οδηγίες

Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, κόβοντάς τα προσεχτικά. Τα χαράσσουμε κατά μήκος, προσέχοντας μην ξεχωρίσουν.
Πλένουμε καλά το σέλινο προσέχοντας μη σπάσουμε τα κλαράκια του και κρατάμε μερικά απ’τα φυλλαράκια του, για τη γέμιση. Βράζουμε το υπόλοιπο σέλινο, προσέχοντας μην το λιώσουμε (περίπου 8 λεπτά).
Βράζουμε και τα μελιτζανάκια σε αρκετό νερό, με λίγες σταγόνες λεμόνι, προσέχοντας να είναι μέσα στο νερό, όσο βράζουν (τα πατάμε ελαφρά, μέσα στο νερό) για 8 – 10 λεπτά. Δε θέλουμε να λιώσουν. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τους ρίχνουμε αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα φυλλαράκια απ’το σέλινο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά.

Γεμίζουμε με προσοχή τα μελιτζανάκια, μην ανοίξουν και τα τυλίγουμε καλά, με τα κλαράκια απ’το βρασμένο σέλινο.
Τα τοποθετούμε με τη σειρά, σε σκεύος και γεμίζουμε με καλό ξύδι, μέχρι να τα σκεπάσει. Τα αφήνουμε στο ξύδι για 10 – 12 ώρες.
Αφού περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε το ξύδι και τα περιχύνουμε με λάδι τόσο ώστε να τα καλύψει.
Είναι έτοιμα σε 24 ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μας.
Καλή σας όρεξη!cookpad.com

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top