ΑΛΜΥΡΑ

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πενάκι και τριμμένη παρμεζάνα! Πεντανόστιμο φαγητό!!!

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πενάκι και τριμμένη παρμεζάνα! Πεντανόστιμο φαγητό!!!

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πενάκι

Loading...

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλυτζ. κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κιλό πενάκι
Παρμεζάνα

Για τη σάλτσα
1 κουτί ντομάτες στον τρίφτη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζω το ψωμί στο κρασί. Το στύβω και το βάζω σε μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά και ζυμώνω το μίγμα του κιμά.
Παράλληλα σιγοβράζω όλα τα υλικά της σάλτσας. Πλάθω τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζω σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Τα προσθέτω στη σάλτσα να βράσουν για 10′ σε μέτρια φωτιά.
Τα σερβίρω με πενάκι. Βράζω το πενάκι σε αλατισμένο νερό και λίγο πριν μαγειρευτεί, προσθέτω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα και τα αφήνω να βράσουν μέσα στη σάλτσα. Στο τέλος ρίχνω τριμμένη παρμεζάνα! Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top