ΓΛΥΚΑ

Είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά – Τα καλύτερα Μακαρόν με φανταστική κρέμα !! Εγώ τα λάτρεψα!!!

Είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά και μπορείτε επίσης να αρωματίσετε και την κρέμα με πικραμύγδαλο.
Εγώ τα λάτρεψα!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38-40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
500 γρ.λευκά αμύγδαλα
500 γρ.άχνη ζάχαρη
8 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
λιγότερο από 1/2 κ.γ αλάτι
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο

Loading...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κούπες.γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 βανίλια
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 γρ. κρύο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με την κρέμα.Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας.Την αφήνω να κρυώσει καλά.
-Βάζω στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν.(Μη τα αλέσετε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους…!!!)

-Χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω μεμιάς τα αλεσμενα αμυγδαλα με την άχνη,ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να έχω μια παχιά και κολλώδη μάζα.Δεν ανησυχώ για το ανακατεμα γιατί θα πέσει ο ογκος από τα ασπράδια.Προσθέτω τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.

Βάζω το μίγμα σε κορνέ και βγάζω μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ.περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολα.Θα βγουν 4 ταψιά.
Ψήνω τα 2 πρώτα στους 150 με αέρα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες και λίγο προς τα μέσα.(ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!)
Το ίδιο κάνω και με τα επόμενα 2 ταψιά.

Ξεκολάω τα μακαρόν με μια σπάτουλα αφού κρυώσουν λίγο.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και προσθέτω και την κρύα κρέμα χτυπώντας να ενωθούν καλά.
Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα μακαρόν.Αυτό μπορώ να το κάνω και με ένα κουτάλι.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλετε φτιάξτε τη μισή δόση αλλά θα σας περισέψει κρέμα μετά και επίσης εγώ τους κρόκους τους βάζω καταψυξη και τους χρησιμοποιώ μέσα στον μήνα!
Αλλιώς φτιάξτε δικιά σας κρεμούλα και χρησιμοποιήστε τους κρόκους εκεί!
Από την φίλη — Οι Λιχουδιές της Σόφης

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top