ΓΛΥΚΑ

”Μπανανοκέικ νωπό,μαλακό και αφράτο με ανεπανάληπτο γλάσο κακάο!!

Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο ”Μπανανοκέικ”,νωπό,μαλακό και αφράτο με ανεπανάληπτο γλάσο κακάο!!!
Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για επικάλυψη των κέικ και μάφινς,ακόμα και για σοκολατόπιτες!!!
Αν το φτιάξετε μια φορά δεν θα αλλάξετε ποτέ συνταγή!!!
Την αρχική συνταγή για το μπανανοκέικ θα την βρείτε στο

Εγώ απλά αφαίρεσα τα καρύδια και του έβαλα το φανταστικό νηστίσιμο γλάσο !!!!

Loading...

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ταψάκι μικρό 20 εκ.

3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
100 γρ.μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
1 κούπα (όχι γεμάτη) άχνη ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.σ τρούφα (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ κακάο
6 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σ’ένα μπολ ανακατεύω για 2-3 λεπτά με αυγοδάρτη τη μαργαρίνη που πρέπει να είναι πολύ μαλακιά,με την άχνη.Προσθέτω το αλάτι,τη βανίλια,τον πολτό μπανάνας,την τρούφα (άν βάλετε) και τέλος με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω απαλά το αλεύρι που το έχω κοσκινήσει με τη σόδα.Δεν παραχτυπάω,απλά ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.Αδειάζω το μίγμα σε μικρό ταψάκι 20 εκ.βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 175 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25-30 λεπτά περίπου το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα για να μην παραψηθει και στεγνώσει!!Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
-Για το γλασο βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύω συνέχεια μεχρι να λιώσουν και να γυαλίσει το μίγμα.Άν σας κάνει ”σβολάκια” το μίγμα περάστε το από ένα σουρωτήρι! Όσο κρυώνει το γλάσο πήζει.Όταν κρυώσει περιχύνω το κέικ μου.Είναι καταπληκτικό!!!!!!!

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top