ΑΛΜΥΡΑ

Τραγανές τυροκροκέτες, αγαπημένες μικρών και μεγάλων, τραγανές απ’ έξω και λιωμένες από μέσα.

Σε ποιόν δεν αρέσουν; Τραγανές απ’ ‘εξω, λιωμένες απο μέσα! Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας, δεν αφήνουμε ούτε μία!
Παρκάτω σας δίνω μια εύκολη και απλή συνταγή, για νόστιμες και τραγανες τυροκροκέτες.

Υλικά

Loading...

250 gr φέτα
250 gr κασσέρι τριμμένο (να μην είναι πολύ αλμυρό)
2 ασπράδια αυγού + 1 κρόκος
1/2 πακέτο γαλέτα
3 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κσ κοφτές κορν φλάουρ
1/2 κγ δυόσμο ξερό
αλάτι
πιπέρι
αραβοσιτέλαιο

Οδηγίες

Πρώτα απο όλα πλένουμε καλά την φέτα για να φύγει η αλμύρα. Σε ένα ταπεράκι τρίβουμε την φέτα μας και το κασσέρι. Ρίχνουμε τα αυγά, τον δυόσμο, το κορν φλάουρ, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλα. Βάζουμε το τάπερ μας στο ψυγείο για 1 ώρα να σφήξει σαν ζυμαράκι. Όταν είναι έτοιμο, το πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα καρύδι.

Σε ένα άλλο τάπερ, ρίχνουμε την γαλέτα και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα τα μπαλάκια που πλάσαμε και τα ανακατεύουμε πολύ ελαφρά για να πάρουν παντού την γαλέτα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι, ώστε όταν βάλουμε τις κροκέτες μας να καλύπτονται μέχρι επάνω. Αφού κάψει καλά το λάδι, κατεβάζουμε την φωτιά στη μέση και ρίχνουμε τις κροκέτες μας. Προσοχή όμως να μην βάλουμε πολλές, να αφήσουμε χώρο γιατί θα φουσκώσουν. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμες! Τις σερβίρουμε ζεστές!

Προσοχή να μην βάλουμε παραπάνω λάδι, γιατί θα το ρουφήξουν και δεν θα γίνουν τραγανές. *Μπορούμε πάνω απο τις τυροκροκέτες να ρίξουμε λίγο μέλι στο τέλος. Θα δώσει παραπάνω νοστιμιά!cookpad.com

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top