ΑΛΜΥΡΑ

Όπως λέει και το όνομά της η τεμπελόπιτα είναι ιδανική για όσους δε θέλουν να περνούν το χρόνο τους στην κουζίνα με κατσαρολικά αλλά ταυτόχρονα θέλουν να φάνε κάτι σπιτικό και φρέσκο.

Όπως λέει και το όνομά της η τεμπελόπιτα είναι ιδανική για όσους δε θέλουν να περνούν το χρόνο τους στην κουζίνα με κατσαρολικά αλλά ταυτόχρονα θέλουν να φάνε κάτι σπιτικό και φρέσκο. Αν δε θέλετε ή δεν ξέρετε να ανοίγετε φύλλο και δεν σας αρέσει το έτοιμο βρήκατε την πίτα που σας ταιριάζει!
Είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
Η γέμιση μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά σας γούστα, μπορείτε δηλαδή αν θέλετε να προσθέσετε λαχανικά, άλλου είδους αλλαντκά και τυριά κ.ο.κ.

ΥΛΙΚΑ:
250γρ. βούτυρο
5 αβγά
1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
250γρ. καπνιστή γαλοπούλα
500γρ φέτα
250γρ γιαούρτι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι αλεύρι
πιπέρι

Loading...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο περίπου 2 ώρες για να μαλακώσει. Λαδώνουμε ένα σχετικά μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος (περίπου το μισό σακουλάκι). Ανακατεύουμε πρώτα τα αβγά με το βούτυρο με το μίξερ χειρός και έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ανακατευτούν καλά και γίνουν ομοιόμορφη μάζα τα ρίχνουμε στο ταψί και απλώνουμε για να πάει παντού η γέμιση. Στρώνουμε από πάνω και την υπόλοιπη φρυγανιά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει για να σφίξει η γέμιση.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top