ΓΛΥΚΑ

Πορτοκαλόκρεμα ψυγείου με γάλα καρύδας. Νηστίσιμη και δροσερή επιλογή

Πορτοκαλόκρεμα ψυγείου με γάλα καρύδας. Νηστίσιμη και δροσερή επιλογή

Υλικά για το σιρόπι της βάσης

Loading...
  • 1 φλ νερό
  • 1 φλ χυμό πορτοκάλι
  • Σχεδόν 1 φλ ζάχαρη
  • 10 μικρές φρυγανιές

Για την κρέμα

  • 1L γάλα καρύδας (εγω έβαλα μάρκας ΚοΚο)
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

  • 300 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σκόνη
  • 2 φλ καφέ χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε μέτριο ταψί βάζουμε δίπλα δίπλα τις φρυγανιές. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά. Το ρίχνουμε ζεστό σιγά σιγά στις φρυγανιές ( θα το πιούν μην σας φανεί πολύ) για να σιροπιαστούν.
Βάζουμε 1 ποτήρι γάλα σε ενα μπόλ και διαλύουμε το κόρν φλάου. Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τα υλικά για την κρέμα και το κορν φλάουρ που διαλύσαμε και ανακατεύουμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να μη κολλήσει ή κάνει σβόλους. Όταν πήξει την κατεβάζουμε και την ρίχβουμε ζεστή στο ταψί πάνω απο τις φρυγανιές. Την αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη αφού βάλουμε πρώτα την ζελατίνη στο χυμό για λίγο να μαλακώσει και την διαλύσουμε και την αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει. Όταν πήξει καλά η κρέμα (κολλήσει στα πλαινά) και έχει κρυώσει το ζελέ το ρίχνουμε απο πάνω. Μπαίνει στο ψυγείο έτσι όπως είναι ακόμα υγρό. Θέλει αρκετή ώρα να πήξει μην το φοβηθήτε. Την έκανα απόγευμα και ως η ώρα 10:00μ.μ. είχε πήξει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!‎Άννα Αλ. Γεωργίου‎

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE