ΑΛΜΥΡΑ

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πιάτο..

Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πιάτο και μια από τις αγαπημένες μου Ελληνικές συνταγές για κοτόπουλο βρίσκεται παρακάτω το οποίο το κάνουμε κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Για να το ετοιμάσουμε κόβουμε το κοτόπουλο μας σε μερίδες και το σοτάρουμε με λάδι στην κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε επίσης με βούτυρο το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, μαϊντανό και το κριθαράκι μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ωρίτσα και ένα εκπληκτικό πιάτο είναι έτοιμο για να το δοκιμάσουμε. Καλή απόλαυση.
Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο (έως 1 κιλό και 1/4)
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι
  • 1/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια λιωμένη
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • δάφνη
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Loading...

Βήμα 1

Καψαλίζουμε, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε να στραγγίσει, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με το βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο αλάτι, το πιπέρι και ψιλοκομμένο το μαϊντανό.

Βήμα 4

Μόλις αρχίσουν να βράζουν όλα μαζί επί 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά.

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top