ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού με βάση τα μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Ένα σούπερ γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τιραμισού με βάση τα μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα σούπερ γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Loading...

Υλικά συνταγής:

3 συσκευασίες (462 γρ.) double OREO
5 κρόκους από μεγάλα αβγά
3/4 φλ. ζάχαρη
300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1&1/2 φλ. γάλα κρύο ( ή δυνατό καφέ )
1/4 φλ. λικέρ καφε (προεραιτικά )
1 συσκευασία (176 γρ.) OREO με γέμιση σοκολάτας (αλεσμένα )

Εκτέλεση:

Αν το γλυκό απευθύνεται σε παιδιά παραλείπουμε τον καφέ και το λικέρ. Αντικαθιστούμε με γάλα.

Σε μπεν μαρί βάζουμε για 10′ τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το μίγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και να πυκνώσει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρεμά στην κρεμά αβγού και διπλώνουμε με σπάτουλα.

Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ (προαιρετικά ). Αν το τιραμισού απευθύνεται σε παιδιά παραλείπουμε τον καφέ και το λικέρ και βουτάμε τα OREO στο γάλα. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ ή στο γάλα. Προσοχή,δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε. Αραδιάζουμε μια στρώση OREO σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Κάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα OREO και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με αλεσμένο OREO.

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top