ΑΛΜΥΡΑ

Τυρόπιτα με 30 φύλλα ανοιγμένα…στο χέρι!!!

Είναι Νόστιμη… αλλά έχει τη δουλίτσα της, είναι για ψυχοθεραπεία να περνάει η ώρα λέω εγώ… αν σου αρέσει αυτό που κάνεις, όπως εμένα… είναι δημιουργία και μετά απόλαυση!!!
Ανοίγω φύλλα και κάθε φορά προσπαθώ να κάνω το άνοιγμα των φύλλων όσο πιo εύκολο γίνετε για σας… που το βλέπετε δύσκολο!!!

Υλικά για το ζυμάρι:
550 γρ, αλεύρι
2 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά λάδι

Loading...

Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια τυριά φέτα και ανθότυρο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι ρίγανη
πιπέρι

Αλεύρι και νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων 1 συν 1 φλιτζάνι.
Για το άλειμμα των φύλλων 150 γρ, βούτυρο συν 1/2 φλιτζανιού ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Κάνουμε μια ζύμη απαλή να μη κολλάει στα χέρια, την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά, σκεπασμένη με μία πετσέτα.

Κάνουμε 30 μπαλάκια

Ανοίγουμε τα μπαλάκια όσο ένα πιατάκι φρούτου, με μπόλικο αλεύρι και νισεστέ.

Αφού ανοιχτούν όλα τα φύλλα τα βουτυρώνουμε 15 και 15 σε δύο ντάνες, με αρκετό βούτυρο λάδι ανάμεσα.

Βάζουμε τα φύλλα στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει λίγο το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα το ταψί 32αρι με το βούτυρο που μας περίσσεψε, το υπόλοιπο θα το βάλουμε επάνω στην πίτα.

Με τα χέρια ανοίγουμε τα φύλλα τεντώνοντας τα με τα δάχτυλα μας απαλά σπρώχνουμε προς τα έξω δεν πατάμε στο κέντρο, για να μην φύγει ο αέρας.
ανοίγουμε όσο το ταψί και την τοποθετούμε στο ταψί.
Απλώνουμε τη γέμιση,

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 15 φύλλα.
Βουτυρώνουμε με ότι βούτυρο μας έχει περισσέψει.

Χαράζουμε την πίτα και την πασπαλίζουμε με λίγο νεράκι με το χέρι, 2-3 κουταλιές περίπου.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει,

phgh

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top