ΑΛΜΥΡΑ

Ήρθε ο καιρός για να φτιάξουμε τα τουρσια μας σιγά – σιγά , η λίστα μεγάλη , λαχανικά άφθονα στις λαϊκές και στους μπαξεδες μας , πιπεριές ,ντομάτες, καρότα, σελινα , και πολλά αρωματικά!!

ΤΑ ΤΟΥΡΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Ήρθε ο καιρός για να φτιάξουμε τα τουρσια μας σιγά – σιγά , η λίστα μεγάλη , λαχανικά άφθονα στις λαϊκές και στους μπαξεδες μας , πιπεριές ,ντομάτες, καρότα, σελινα , και πολλά αρωματικά!!
Για να κλειστούν σε βαζάκια και να μας συντροφεύουν στα φαγητά του χειμώνα .
Είναι η ιδανική εποχή για να κάνουμε μια προετοιμασια τωρα , που είναι και η εποχή τους!

ΎΛΙΚΑ

Loading...
  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 κούπα ξίδι
  • 2 κουτ.σούπας αλάτι
  • Διάφορα λαχανικά αρεσκείας μας ,και πολλά αρωματικά, σκόρδο, σέλινο, ανηθω, ,φέτες λεμονιού, ρίγανη, μπαχαρι σε κόκκους, κολιανδρο, κάθε συνδυασμός θα δώσει και άλλη γεύση στο τουρσί μας.

ΈΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά , καθαρίζουμε τους σπόρους από τα πιπερια και τα κόβουμε στην μέση, η λωρίδες, και τα τοποθετούμε σφιχτά σε αποστειρωμένα βάζα με ότι άλλο λαχανικό Θέλουμε.
Ετοιμάζουμε το ξυδονερο , βάζουμε τα βασικά υλικά (ξύδι, αλάτι, νερό)να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί καλά το αλάτι μας για ενα 10 λεπτό.

Γεμίζουμε τα βάζα με το καυτό ξυδονερο ,και βάζουμε τα αρωματικά ,σφραγίζοντας καλά τα καπάκια τούς.
Αναποδογυριζουμε τα βαζα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος και σκοτεινό.Οι Συνταγές της Κυριακής

Καλη Επιτυχία!!!

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE