ΓΛΥΚΑ

Πεντανόστιμο σπιτικό Κορμος φραουλας δροσιστικο γλυκακι….

Πεντανόστιμο σπιτικό Κορμος φραουλας δροσιστικο γλυκακι….
Κορμος φραουλας γερμανικο δροσιστικο γλυκακι

Συνταγη
Για το ρολό:

Loading...
  • 4 κρόκκοι
  • 4 ασπράδια
  • 4 κουτ. σουπ. καυτό νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φράουλες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα μπωλ, χτυπάτε τους κρόκκους με το καυτό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το μπέικιν και ανακατεύετε ελαφρά με το σύρμα, ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Τώρα προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά, να μην “πέσει” η μαρέγκα.

Καλύψτε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε απαλά το μείγμα.
Ψήνετε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς). Όταν είναι έτοιμο τοποθετείτε το ρολό σε πετσέτα κουζίνας (η πλευρά με το αντικολλητικό χαρτί θα είναι πάνω) και αφαιρείτε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί. Τυλίξτε απαλά την πετσέτα, ώστε να σχηματιστεί ρολό. Αφήστε να κρυώσει.
Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σταθεί.
Καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τες σε φέτες.

Κρατήστε μερικές φέτες για την διακόσμηση του κορμού.
Ξετυλίξτε με προσοχή την πετσέτα και απλώστε τα 300 γρ. της σαντυγής και από πάνω τα κομμάτια φράουλας.
Τυλίξτε τον κορμό με προσοχή.
Αλείψτε τώρα την υπόλοιπη σαντυγή πάνω στο ρολό και διακοσμήστε με οτι θελετε….Μαρια Μπακιρτζη

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE