ΓΛΥΚΑ

Λαχταριστη καρυδόπιτα!!! Ζουμερη λαχταριστη αφρατη με την κρέμα να την απογειώνει γευστικά!!!!…

Λαχταριστη καρυδόπιτα!!!

Ζουμερη λαχταριστη αφρατη με την κρέμα να την απογειώνει γευστικά!!!!…

Loading...

υλικα

Έξι αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
μια κούπα αλεύρι
μία κούπα καρυδιά
ένα μπέικιν
ένα κουταλάκι κανέλα
Ένα τέταρτο κουταλάκι γαρύφαλλο

Σιρόπι

δυόμιση κούπες ζάχαρη
δυόμιση κούπες νερό
λίγο λεμόνι

Κρέμα

500 ml γαλα
δυο γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου
μία κουταλιά κορν φαουρ
Δύο κουταλιές ζάχαρη
Μισο garni χτυπημενο σε σαντιγυ με 100ml γαλα

Εκτέλεση

χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ενσωματώνουμε με μια μαριζ όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά
Σιροπι
βρασιμο για έξι με εφτά λεπτά αφού κοχλάσει
Κρύα η καρυδόπιτα ζεστο το σιρόπι .

Κρεμα
βραζουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να γινουν κρεμα , βαζουμε μια μεμβρανη να μην πιασει πετσα και οταν κρυωσει την χτυπαμε με το μιξερ και ριχνουμε μισο γκαρνι που το εχουμε κανει σαντιγυ.
Μεγεθος ταψιου 20×30 και ειναι οβαλ..Fotini Konsta

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE