ΑΛΜΥΡΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ” Αξίζει τον κόπο γιατί είναι πεντανόστιμοι

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ”
Αξίζει τον κόπο γιατί είναι πεντανόστιμοι

υλικα

Loading...
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο τριμμένο όχι πολύ μεγάλο
  • 3 κ.σ.μαιντανό, άνηθο ή δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα ρεγγάτο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • αλέυρι και λάδι για το τηγάνισμα

εκτελεση
Τρίβεις τα κολοκύθια και τα ζεματάς χωρίς νερό σε κατσαρόλα περίπου 10-15 λεπτά. Αυτά βγάζουν νερό από μόνα τους και αχνίζοντας τα, ανακατεύοντας που και που . Μετά τα σουρώνεις και τα αφήνεις στο στραγγιστήρι όλη νύχτα (τα κάνω αργά το βράδυ για να φάμε την επόμενη το μεσημέρι) και τα πατάω με την ξύλινη κουτάλα μου για λίγο μετά τα βάζω στο ψυγείο πάνω σε τάπερ. Το πρωί θα τσιγαρίσω το κρεμμύδι μου και αφού κρυώσει λίγο θα ανακατέψω όλα τα υλικά μαζί (τελευταίο αφήνω το ρεγγάτο) .Βάζω πάλι στο ψυγείο και αλευρώνω και τηγανίζω λίγο πριν φάμε .Η Βέφα βάζει κεφαλοτύρι γλυκό γίνονται επίσης ωραίοι. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Μια δόση βγάζει 27 μεγάλα κεφτεδάκια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μου.foto Στεφανία Σανδραμάνη

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE