ΓΛΥΚΑ

Άντε και μια κρέμα μπουγάτσα που ξετρελαίνει τα παιδιά 😄🚴🏾🙃😀🚴🏾και πάνε με χίλια στην κουζίνα!!!!!!!…

Άντε και μια κρέμα μπουγάτσα που ξετρελαίνει τα παιδιά 😄🚴🏾🙃😀🚴🏾και πάνε με χίλια στην κουζίνα!!!!!!!……………………

Συνταγή :

Loading...
  • 2πακέτα φύλλο μπουγάτσας ,
  • 400γρ βούτυρο αγελάδας,
  • 2λίτρα γάλα ,
  • 10 κουτάλια της σούπας σιμιγδάλι ψιλό ,
  • 11/2 κούπα ζάχαρη λευκή ή και λιγότερη αν θέλετε ,
  • 4μεγάλα αυγά ,
  • 1κουταλι σούπας βανίλια σε σταγόνες η σε σκόνη η και φρέσκια τόσο το καλύτερο .
  • 1κουταλι της σούπας αλεύρι ή corn flower και 100γρ άχνη ζάχαρη και κανέλα .
  • 5με 6 ξυλάκια κανέλας …

εκτελεση

Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι και λιώνουμε το βούτυρο .
Ρίχνουμε το γάλα μέσα στην κατσαρόλακαι σε σιγανή φωτιά , αφήνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ όπου ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,αλεύρι και λίγο νερό .Ανακατευουμε τα υλικά και μετά χωρίζουμε από τα αυγά τα ασπράδια και κροκάδια .όταν ζεσταθεί λίγο το γάλα αδειαζουμε μέσα το μπόλ με το υποπλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε ως ότου πάρει βράσει η κρέμα μας.Κλεινουμε το μάτι και βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα δροσερό σημείο και ανακατεύουμε ..
χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και τα κροκάδια και μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στο μπολ με τα αυγα και ανακατεύουμε ,μετά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε Στη συνέχεια αλειφουμε με βούτυρο το ταψί και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα από το πρώτο πακέτο και τα βουτυρωνουμε συγχρόνως .
Τριβουμε λίγα ξυλάκια κανέλας και την βανίλια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε όλη την κρέμα μέσα στο ταψί .Παρακάτω συνεχίζουμε με το δεύτερο πακέτο φύλλων με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και το τελευταίο φύλλο .
Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα 30 με 40 λεπτά Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν ❤️Αικατερίνη Σαρικεχαγιά

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE