ΓΛΥΚΑ

Υπεροχη μαρμελαδα απο βανιλιες ειναι υπεροχη…

Υπεροχη μαρμελαδα απο βανιλιες ειναι υπεροχη…

υλικα

Loading...
  • Εναμισι κιλο βανιλιες
  • 400 γρ ζαχαρη
  • Χυμο απο ενα μικρο λεμονι

εκτελεση
Αφου πλυνω τις βανιλιες τις βαζω στη κατσαρολα με λιγο νερο σε χαμηλη φωτια .αφηνουμε να βρασει και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν οι βανιλιες και να βγουν τα κουκουτσια και οι φλουδες.
Οταν ο πολτος μας ειναι ετοιμος το ριχνουμε σε τρυπητο για τα μακαρονια με ενα μπολ απο κατω και ανακατευουμε συνεχως με την κουταλα ωστε να μεινουν μονο φλουδες και κουκουτσια.
Ριχνουμε το καθαρο πολτο στην κατσαρολα μαζι με τη ζαχαρη και τα κουκουτσια με τις φλουδες τα βαζουμε σε ενα τουλι τα κανουμε πουγκι και τα βαζουμε να βρασουν μαζι.Αυτο το κανουμε για να παρουμε ολη τη πηκτινη που εχουν.Βραζουμε σε σιγανη φωτια ανακατευοντας για 12-15 λεπτα να διαλυθει η ζαχαρη.
Κλεινουμε το ματι και το αφηνουμε ενα 24 ωρο περιπου μαζι με το τουλι μεσα για να βγαλει ολη την πηκτινη το φρουτο.
Την επομενη μερα αφου βγαλουμε το τουλι και το στραγγιξουμε ξαναβραζουμε γιαδεκα περιπου λεπτα μεχρι να δεσει καλα η μαρμελαδα εκτος αν διαπιστωσουμε οτι ηδη εγινε οποτε το κραταμε για πεντε λεπτα μονο ισα ισα για να βαλουμε το χυμο λεμονι
Σερβιρουμε σε αποστειρωμενα βαζα και τα γυρναμε αναποδαΓιάννης Αραμπατζής

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top