ΑΛΜΥΡΑ

Αφράτες, Τραγανές Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν!!

Φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο και θα τις λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας!

Υλικά (για 6 Μερίδες)

Loading...

6 μεγάλες πατάτες
4 φέτες ζαμπόν
200 γρ. παρμεζάνα
1 κρόκο αυγού
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
40 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
½ κουτ. του γλυκού πάπρικα
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
τριμμένη φρυγανιά για το τηγάνισμα
λάδι γα τηγάνισμα

Περιγραφή:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα τριμμένη, τον κρόκο, το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, αλατοπίπερο, τα φυλλαράκια του βασιλικού, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ετοιμάσουμε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο πολτό. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να παγώσει το μίγμα και να γίνει εύπλαστο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπάλες σε μέγεθος μεγάλου κεφτέ. Τις περνάμε από τη γαλέτα και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα ή φριτέζα με άφθονο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για μερικά, λεπτά μέχρι οι κροκέτες να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Διακοσμούμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λεπτοκομμένα κομμάτια παρμεζάνας.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE