ΑΛΜΥΡΑ

Υπεροχος χρυσός ηλιος μας χαρίζει τυρενια νοστιμια!!!!Φανταστικη προταση!!!!

Τυρενιος ήλιος!

Υλικά:
Ζυμάρι:

Loading...
  • 500γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
  • 1φακελάκι ξερή μαγιά
  • 150γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1γιαούρτι στραγγιστό
  • 1φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1κουταλια τής σούπας αλάτι
  • Χλιαρό νερό οσο πάρει το ζυμάρι περίπου μισό ποτήρι
  • (Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι)

Γέμιση:

  • Ότι τυρί μάς αρέσει
  • Αυγά
  • Κρέμα γάλακτος
  • Οι ποσότητες κατά προτίμηση

Τρόπος παρασκευης:

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και το βούτυρο με το κρασάκι ,τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό.Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.Ανοίγουμε φύλλα πάχους 2εκατοστών και ρίχνουμε την γέμιση περιμετρικά γύρω γύρω και στο κέντρο(Δείτε της εικόνες)

,καλύπτουμε με το άλλο φύλλο,τοποθετούμε στο κέντρο ενα μπολάκι μικρό και κόβουμε σταυρωτά στα 8κομμάτια.Περιστρεφουμε προς τα δεξιά την κάθε άκρη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.Αλείφουμε με αυγό η γάλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.Μόλις ανοίξετε τα φύλλα κάντε την όλη διαδικασία μέσα σε βουτυρομενο ταψί η πάνω σε αντικολητικο χαρτί για να μην δυσκολευτείτε καθόλου να το μεταφέρεται απο τον πάγκο σε ταψί.

Καλή σάς επιτυχία!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE