ΓΛΥΚΑ

Σιτάρι (κόλλυβα) για να τιμήσουμε αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας.

Σιτάρι (κόλλυβα) για να τιμήσουμε αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας.

Υλικά:

Loading...
  • 1/2 σιτάρι
  • 1/4 ζάχαρη (άχνη)
  • 1/4 καρύδια Αλέθουμε στο μούλτι τα μισά χοντροκομμένα για το σιτάρι και τα υπόλοιπα σκόνη που θα μπουν από πάνω με το καβουρντισμένο αλεύρι
  • 1/4 αμύγδαλα τα μισά χοντροκομμένα για μέσα και ελαφρώς καβουρντισμένα και κρατάμε μερικά ολόκληρα για τον στολισμό
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθιές πλυμένες και στεγνωμένες
  • 1 κούπα σουσάμι καβουρντισμένο και ελαφρώς από αλεσμένο
  • 2 κούπες αλεύρι καβουρντισμένο
  • 2 κούπες φρυγανιά
  • 2 κουταλιές μαιντανό
  • 2 κουταλιές σπυριά σπό ρόδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και μουλιάζουμε το σιτάρι (όλη τη νύχτα) η 4-5 ώρες.
Το βράζουμε για 2 ώρες περίπου και το αφήνουμε για άλλη μία αν χρειάζεται με κλειστό το μάτι.
Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.

Το απλώνουνε σε μία καθαρή πετσέτα για να στεγνώσει. Κάπου κάπου το μετακινούμε ελαφριά. Μετά από 5 ώρες περίπου (προσοχή να στεγνώσει όχι να ξεραθεί) είναι έτοιμο για να ενωθεί με τα υπόλοιπσ υλικά.
Σε ένα μεγάλο βαθύ μπωλ βάζουμε το σιτάρι και μερικές κουταλιές από το καβουρντισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα σπυριά μεταξύ τους. Ρίχνουμε και τη φρυγανιά, τα καρύδια, αμύγδαλα, σουσάμι, σταφίδες, κανέλα, μαιντανό και ρόδια.
Τα στρώνουνε σε πιατέλα και τα πατάμε για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

Πασπαλίζουμε το αλεύρι να παρι παντού κσι στρώνουμε ρίχνουμε και λίγο καρύδι σκόνη.
Ρίχνουμε τέλος την ζάχαρη και πατάμε με ένα κομμάτι μεμβράνη να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια που θα στολίσουμε με όποιον τρόπο θέλουμε..Evlalia Theodorou

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE