ΓΛΥΚΑ

Το γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

Η απόλυτη τούρτα!!!
Το γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Σοκολατένιο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής στη μέση, και στην κορυφή μια πλούσια κρέμα σοκολάτας!

Υλικά:

Loading...

Για το παντεσπάνι:
8 αβγά
2 ποτ. ζάχαρη
2 ποτ. αλεύρι
1 μπέικιν
6 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. νερό

Για το σιρόπι:
1 ποτ. γάλα
1 ποτ. νερό
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. Νες καφέ
8 κ.σ. ζάχαρη

Για την γέμιση:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας κάστερ πάουντερ
2 αβγά χτυπημένα
2 βανίλιες
100γρ. βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας:
2 κούπες γάλα
1 κουβερτούρα
5 κ. σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ.κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
50γρ βιτάμ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί περίπου 32 ή 34 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στον αέρα (μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή). Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την γέμιση (όσο ψήνεται το παντεσπάνι). Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αβγά,το κάστερ πάουντερ,τη ζάχαρη,τις βανίλιες και το μισό γάλα.
Τα ρίχνουμε στο γάλα μόλις αρχίζει να βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα,τη βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει κρατάμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε λίγο για μην είναι καυτό.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση (δημιουργώντας έτσι 2 παντεσπάνια).
Βάζουμε το ένα σε ένα ταψί (σε αυτό που το ψήσαμε) και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι που φτιάξαμε (ζεστό).
Μετά στρώνουμε πάνω την γέμιση.

Έπειτα βάζουμε από επάνω το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την άλλη κρέμα. Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βιτάμ.
Τα προσθέτουμε στα υλικά που είναι στην κατσαρόλα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
Έτοιμη!

*Tips

Η τούρτα γίνεται πολύ πιο ωραία αν σταθεί αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ετοιμάστε την σίγουρα μια μέρα πριν την σερβίρετε, και μην διστάσετε να την φτιάξετε και κάνα 2 μέρες πριν!
Είναι το απόλυτο γλυκό και είναι σίγουρο ότι θα σας “βγάλει ασπροπρόσωπους”..!!http://www.foodstates.gr/2013/09/blog-post_12.html

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE