ΑΛΜΥΡΑ

Μια εύκολη πίτα σκεπαστή, με τυριά και αλλαντικά Νόστιμο εύκολο και γρήγορο..

Μια εύκολη πίτα σκεπαστή, με τυριά και αλλαντικά Νόστιμο εύκολο και γρήγορο..

Υλικά συνταγής

Loading...
  • 2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί κασέρι, γκούντα ή έμενταλ, τριμμένο
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
  • 10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας (ή όποιο αλλαντικό σας αρέσει)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αναμειγνύετε σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνετε μέσα τα ένα φύλλο σφολιάτας.
Απλώνετε πάνω στο φύλλο τις φέτες προσούτο (ή όποιου αλλαντικού προτιμήσετε) τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με τα τυριά. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Κολλάτε στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης.
Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό, τη χαράζετε ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο για 50’ – 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE