ΓΛΥΚΑ

Φτιάξτε ένα Πεντανόστιμο Καλοκαιρινό Γλυκό με φρουτα…

Φτιάξτε ένα Πεντανόστιμο Καλοκαιρινό Γλυκό με φρουτα…
Μία πανδαισία λαχταριστών καλοκαιρινών γεύσεων!

Τι χρειαζόμαστε:

Loading...
  • Βάση
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive (αλεσμένα)
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη

Κρέμα

  • 120 γρ. corn flour
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 900 ml γάλα καρύδας
  • 3 κρόκους
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη

  • 1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
  • 1 κουτί ζελέ κεράσι

Πώς το κάνουμε:

Αναμιγνύουμε με τα δάχτυλα τα υλικά για τη βάση και τα στρώνουμε σε πυρέξ τετράγωνο (28 x 28 εκ.). Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
Σε λεκάνη, ρίχνουμε το corn flour, το αλάτι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε περίπου 100 ml γάλα καρύδας (από τα 900 ml). Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να ενωθούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα καρύδας, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί (όχι να κοχλάσει), προσθέτουμε το μείγμα με το corn flour, και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με αυγογδάρτη μέχρι να δούμε ότι η κρέμα έπηξε και αμέσως προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους και το εκχύλισμα βανίλιας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά ώστε η κρέμα μας να γίνει λεία και ομοιογενής.

Καλύπτουμε τη βάση από μπισκότο με τη κρέμα και αφού σκεπάσουμε το πυρέξ με μεμβράνη, ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Καλύπτουμε την κρέμα με την κομπόστα και αφού ετοιμάσουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί, περιχύνουμε το γλυκό.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχουμε γάλα καρύδας μπορούμε να βάλουμε γάλα φρέσκο.

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top