ΓΛΥΚΑ

Το γνωστό μας οικονομικό αφράτο παγωτάκι με μικρές προσθήκες δικές μου ..ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!! Υπέροχο πραγματικά !!!

Το γνωστό μας οικονομικό αφράτο παγωτάκι με μικρές προσθήκες δικές μου ..ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!! Υπέροχο πραγματικά !!!

Το γνωστό μας οικονομικό παγωτάκι που ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Loading...

Υλικά
1 φυτική σαντιγί των 500 γραμ
1 Νουνού γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 ζαχαρούχο γάλα

Για μέσα προαιρετικά
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά

Για την καραμέλα πάγο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί πολύ παγωμένη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να στέκετε -την χτυπάω πάνω από 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα .
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και προσθέτουμε το εβαπορέ.

Συνεχίζοντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σταματάμε.
Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ τον σκεπάζουμε με μία μεμβράνη καλά και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα πάγο .
Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι την ζάχαρη το νερό και το λεμόνι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα συνέχεια μέχρι να βρασει και να σκουρήνει σαν το μέλι το χρώμα.

Στρώνουμε μία μεγάλη λαδόκολλα σε επιφάνεια που δεν καίγεται την περνάμε με λίγο καλαμποκέλαιο και αδειάζουμε επάνω το μείγμα καραμέλας σε λεπτλη στρώση.
Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη λαδόκολλα και με ένα σκληρό αντικείμενο πχ γουδοχέρι το χτυπάμε και σπάει σε κομματάκια.

Ξαναβάζουμε τον παγωμένο κάδο στο μίξερ και χτυπάμε ξανά για 10 λεπτά το παγωτό μας.
Τώρα εγώ το χώρισα στην μέση -άδειασα σε μπολ που κλείνει καλά το μισό και έριξα μέσα τα κομματάκια πάγο καραμέλα -τα ανακάτεψα με μία σπάτουλα το έκλεισα και το έβαλα κατάψυξη .
Οταν πάγωσε πολύ καλά έριξα σοκολάτα σιρόπι από πάνω και στο μπολ του παγωτού.
Στο άλλο μισό που το άφησα στον κάδο του μίξερ έριξα 7 κουταλιές σούπας κακάο το άνοιξα το μίξερ να ενσωματωθεί για 3 λεπτά το σταμάτησα και πρόσθεσα σπασμένα σε κομμάτια τα μπισκότα μαζί με λίγα κομματάκια πάγο καραμέλα .

Τα ανακάτεψα με σπάτουλα το έβαλα σε μπολ που κλείνει καλά και στην κατάψυξη .
Κανονικά θέλει ώρες για να σφίξει καλά.
Δεν πιάνει κρυσταλλάκια είναι αφράτο και πολύ ωραίο.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο ή καραμέλας .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top