ΑΛΜΥΡΑ

Μια συνταγή για υπέροχα και αφράτα κεφτεδάκιαγια να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους…την συνταγή μου την εχει δωσει η γιαγια μου…

Μια συνταγή για υπέροχα και αφράτα κεφτεδάκιαγια να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους… Ένα υπέροχο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο με πατατούλες τηγανιτές ή ως ορεκτικό ή ως μεζεδάκι με το ουζάκι σας…

Υλικά συνταγής

Loading...
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ.ρίγανη
  • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι – πιπέρι
  • Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE