ΓΛΥΚΑ

Γαλακτομπουρεκακια πολύ εύκολη και νόστιμη δημιουργία!!!!

Γαλακτομπουρεκακια

Υλικα για περ 36 κοματια

Loading...

1 λιτρο γαλα ( ειχα βιολογικο κατσικισιο )
100 γρ ζαχαρη
100 γρ σιμιγδαλι ψιλο
4 αυγα
Ελαχιστο αλατι
2 βανιλιες
Φυλλο κρουστας( ειχα alfa πολιτικο ,12 φυλλα)
150 γρ βουτυρο ( φρεσκο ειχα παρει)
1 κγ ξυσμα λεμονιου

Σιροπι
650 γρ ζαχαρη
350 γρ νερο
Ξυλακι κανελας
Μια μικρη λεμονοκουπα στυμενη

Βραζω το σιροπι για 5 λεπτα και το αφηνω να κρυωσει
Σε μπολ ,χτυπαω ελαφρα τα αυγα με το σιμιγδαλι ,τις βανιλιες και το αλατι
Σε κατσαρολα βαζω το γαλα ,το ξυσμα και τη ζαχαρη και μολις ζεσταθει λιγο, ριχνω μεσα το μειγμα με τα αυγα και ανακατευω συνεχεια σε σιγανη φωτια μεχρι να πηξει
Μολις βγαζει φουσκαλες ,το βγαζω απο τη φωτια και προσθετω δυο κ σ βουτυρο.
Αφηνω την κρεμα να κρυωσει

Παιρνω ενα φυλλο , το αλειφω με βουτυρο και το διπλωνω στη μεση
Το κοβω σε τρια μερη
Τοποθετω σε καθε κοματι φυλλου λιγη κρεμα και διπλωνω το φυλλο απο τα πλαγια
Μετα ρολαρω και τοποθετω σε βουτυρωμενο ταψι( δειτε φωτογραφιες)
Βουτυρωνω ολα τα ρολακια απο πανω και βαζω στο ψυγει για περ δυο ωρες
Ψηνω σε μετριο φουρνο για περ μιση ωρα μεχρι να ροδισει το φυλλο
Και οπως ειναι ζεστο απο το φουρνο το λουζω με το κρυο σιροπι
( Το βαζουμε ψυγειο πριν ψηθει ,Γιατι οταν ψηθει θα μεινει κριτσανιστο το φυλλο )
Δεν προλαβε να κρυωσει,φαγαμε απο δυο ΜΜΜΜΜΜΜ F for Food

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE