ΑΛΜΥΡΑ

Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου !

Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου ! <3

Υλικά

Loading...
  • 4 μελιτζάνες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι δυνατό
  • ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, Ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE