ΑΛΜΥΡΑ

Λαχταριστη Σκοπελίτικη Στριφτόπιτα <3

Λαχταριστη Σκοπελίτικη Στριφτόπιτα <3

ΥΛΙΚΑ

Loading...
  • 500 γρ. φύλλο (βλέπε συνταγή, αν επιθυμείτε να το φτιάξετε μόνοι σας)
  • ή χρησιμοποιήστε ένα πολύ καλής ποιότητας χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό φέτα, σκληρή, πικάντικη, τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 500 ml. ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– Ανοίγουμε ένα φύλλο και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά του.
– Βάζουμε κατά μήκος του φύλλου μια λεπτή σειρά από την τριμμένη φέτα, που την έχουμε αναμείξει με τη ρίγανη.
– Τυλίγουμε κάνοντας ένα ρολό, χωρίς να το σφίξουμε ιδιαίτερα και στη συνέχεια το ρολό αυτό το στρίβουμε δημιουργώντας ένα σαλιγκάρι.
– Κλείνουμε το τέλος του με μια οδοντογλυφίδα για να παραμείνει στη θέση του.
– Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο, τηγανίζουμε τη στριφτόπιτα μας σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
– Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει
loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE