ΑΛΜΥΡΑ

Πεντανόστιμα αφράτα κουλουράκια με καρότο και κεφαλοτύρι, ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά

Πεντανόστιμα αφράτα κουλουράκια με καρότο και κεφαλοτύρι, ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά

ΥΛΙΚΑ για 40 περίπου κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθός τους)

Loading...
  • 60 γρ καρότο (1 μέτριο καρότο) τριμμένο στον τρίφτη
  • 80 γρ κεφαλοτύρι ( Πεκορίνο ή κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας που είναι αρμυρά)
  • 150 γρ καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο
  • 280 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
  • 180 γρ μαργαρίνη σε κομματάκια
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ γάλα
  • 1 κρόκο (το ασπράδι το κρατούμε για το άλειμμα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, που το χρησιμοποιούμε στο τέλος.
Ζυμώνουμε με τα ακροδάχτυλά μας, μέχρι η ζύμη να γίνει ψιχουλιαστή. Προσθέτουμε και το λάδι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. Η ζύμη γίνεται κανονική (ούτε σφιχτή αλλά ούτε και αραιή) και δεν κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί (εκτός ψυγείου) και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.

Χτυπούμε λίγο το ασπράδι του αυγού που έχει περισσέψει με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με το μίγμα αυτό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
** Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε για 12-13 λεπτά και αφού κρυώσουν να τα ξαναβάλουμε στους 150 βαθμούς για 5 περίπου λεπτά για να γίνουν διπλοψημένα και να μην έχουν καθόλου υγρασία. Μοιάζουν περισσότερο με κριτσίνια.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE